BOUWSELS

Bij het Instituut doen we niets liever dan bedenken en bouwen. En we kleuren graag buiten de lijntjes. De constructies hieronder bouwden we in samenspraak met verschillende opdrachtgevers van festival, stadsevent, reclamebureau tot hogeschool. Ze geven je een idee van wat we aankunnen en dienen als inspiratie.

Meeting room

Vergadermodule met 360° view

Voor de afdeling Digital Design & Development (Devine) van Howest) tikten we deze afgedankte containerkraan stuurcabine op de kop. Het instituut vormt ze om tot een intieme room-in-room praat-en vergaderruimte voor docenten en studenten.

Containerzandbak

Ambulant strand

Eindeloos speel & relaxplezier voor jong en oud dankzij deze puincontainer gevuld met fijn strandzand. Op de rand zijn zitstoelen verankerd voor een optimale voeten-in zand-sensatie. Geen files meer naar de kust, want dit strand komt naar je toe.

DJ Trucker Booth

Hands free party cruiser

Een operationele dj booth in een truckcabine op vier meter hoogte als iconische eye cather en uithangbord van een tijdelijke recreatieve stadssite in de stad Gent, nl. DOK, Werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres.

Strandbar

Container Kiosk Café

40-voet zeecontainer omgebouwd tot volwaardige cafékiosk, omzoomd met afdak en duurzaam houten terras. De ene helft bevat een koelcel voor drank, de andere is de bestelruimte met tapinstallatie, barfrigo’s, spoelbakken, koffiemachine, etc… Bovenop de container installeerden we een functionele eyecatcher voor de hele DOK site – zie DJ Trucker booth.

DOKbeach

Functionele strandafbakening

Voor DOK beach dokterden we een kinder-, ouder- en budgetvriendelijke manier uit om een zandstrand van 1400 m2 te omboorden. We kwamen uit bij olievaten die we aan elkaar vastlasten. Veilig en makkelijk. Ze bieden beschutting en zitplaatsen.

Wall of Vans

Muur met ingebouwde caravans

De entree van een openlucht concertarena voorzien van een muur met ingebouwde caravans. Ze functioneerden als ticketbureau, bar, artiestenloge en slaapplek. Montage op containers en toegankelijk via een trappensysteem.

Caféinrichting

Totaal inrichting met recup of nieuwe materialen

Het instituut vindt dat plekken waar mensen elkaar ontmoeten, praten en warmte uitwisselen alle kansen moeten krijgen. Zeker zij die onze visie met hart en ziel ondersteunen. Twee mooie voorbeelden:

De Doktoog: wie leunt op deze tango dansvloer krijgt onbewust jaren zuiderse passie en zwoele geestdrift in de poriën. Wie dieper inzoomt merkt zelfs naaldhaksporen op. Ook de industriële recup lampen tikten we voor hen op de kop.
Café de Buffel: inrichting met nieuwe materialen. Bar in hout met retro rood polyester bovenblad. Ook de ijzeren opbergrekken zijn van onze hand.

Postkantoor

Analoge thuisfrontcommunicatie

Samen met het Lowlands festival werkten we een ludiek concept uit voor een postkantoor waar festivalgangers postkaartjes konden sturen met de hulp van 12 postbedienden. Hiervoor bouwden we een 20voet zeecontainer om, inclusief binneninrichting. Grote attractie en kers op de taart zijn de duivenmelkers die op het dak onverstoord hun ding doen.

Food Truck

A Truck Jim, but not as you know it.

Op vraag van het sociaal innovatief centrum de Stuyverij bouwden we een atypische food truck. We kozen voor een sculpturale aanpak met twee grote ronde ramen. Binnenin installeerden we een keuken op 220V met oven, frigo, vriezer, saladette, oven, afwasbak en doorgeefluik.
Grafische vormgeving door Maithé Vankeirsebilck

Het instituut ging hier zelf op zoek naar de truck maar bij de ideeënbus van de Stad Gent werkten we met een aangeleverde camionette.

Brandweertruck

Mobiel speelplezier

In samenwerking met ‘Veaxudecamion’. Uitwerking van het aangeleverde ontwerp op een oude brandweerwagen (bouwjaar 1950). Middelpunt van deze spectaculaire eyecatcher is het uitklapbare podium.

burgerbudgetbus

IDEEËNBUS STAD GENT

Voor deze mobiele en multifunctionele ideeënbus van de Stad Gent (dienst beleidsparticipatie) bouwde het Instituut een bestaande camionette om tot een creatieve combi alias mobile office met bureau, draaiende tafel, salon, verlichting, koffietoog en uitzwenkkrukje.

Uitgevoerd in opdracht van het creatief collectief ‘What’s in a name’.

Splitcaravan

DJ Booth

Hiervoor zaagden we een verhoogde classic caravan van Belgische makelij (Constructan) los in twee. Het ene deel werd een dj booth. De andere zijde werd een minihuiskamer met als doel voetbalfans in hun eigenwaarde te laten op familiefeesten, verjaardagspartijtjes en andere heugelijke evenementen.

Watervleugel

In opdracht van het Gentse stadsproject 123 piano.

Paviljoeninrichting

City of Melbourne

Mons2014 Culturele Hoofdstad
In opdracht van Paula Bartoletti

Verwarmde cafébank

Voor warme billen en eindeloos terrasplezier, ook als het wat kouder wordt.

Speelgoed

3 wieler – traktor – gemotoriseerde surfplank
Vrij werk om scherp te blijven.