BOUWSELS

Bij het Instituut doen we niets liever dan bedenken en bouwen. En we kleuren graag buiten de lijntjes. De constructies hieronder bouwden we in samenspraak met verschillende opdrachtgevers van festival, stadsevent, reclamebureau tot hogeschool. Ze geven je een idee van wat we aankunnen en dienen als inspiratie.

Meeting room

Vergadermodule met 360° view

Voor de afdeling Digital Design & Development (Devine) van Howest) tikten we deze afgedankte containerkraan stuurcabine op de kop. Het instituut vormt ze om tot een intieme room-in-room praat-en vergaderruimte voor docenten en studenten.

Containerzandbak

Ambulant strand

Eindeloos speel & relaxplezier voor jong en oud dankzij deze puincontainer gevuld met fijn strandzand. Op de rand zijn zitstoelen verankerd voor een optimale voeten-in zand-sensatie. Geen files meer naar de kust, want dit strand komt naar je toe.

DJ Trucker Booth

Hands free party cruiser

Een operationele dj booth in een truckcabine op vier meter hoogte als iconische eye cather en uithangbord van een tijdelijke recreatieve stadssite in de stad Gent, nl. DOK, Werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres.

Strandbar

Container Kiosk Café

40-voet zeecontainer omgebouwd tot volwaardige cafékiosk, omzoomd met afdak en duurzaam houten terras. De ene helft bevat een koelcel voor drank, de andere is de bestelruimte met tapinstallatie, barfrigo’s, spoelbakken, koffiemachine, etc… Bovenop de container installeerden we een functionele eyecatcher voor de hele DOK site – zie DJ Trucker booth.

DOKbeach

Functionele strandafbakening

Voor DOK beach dokterden we een kinder-, ouder- en budgetvriendelijke manier uit om een zandstrand van 1400 m2 te omboorden. We kwamen uit bij olievaten die we aan elkaar vastlasten. Veilig en makkelijk. Ze bieden beschutting en zitplaatsen.

High and lowlands

Hoogpotige conciergewoning

Kuifje schoot ooit in stijl de ruimte in, voorzien van een rood-wit geblokte raket. Dit exemplaar heeft nog geen intergalactische ambities, maar torent wel parmantig uit boven de Zee van Lowlands, een nieuw ontdekte zee-engte tussen de camping en de podia. De torenwachter des huizes spendeert er zijn dagen hoog boven de woelige menigte. Hij gooit vliegers naar beneden, tuurt zo nu en dan per verrekijker naar de einder en nodigt toevallige passanten uit voor een kop koffie op zijn terras. Land, ho!

Caféinrichting

Totaal inrichting met recup of nieuwe materialen

Het instituut vindt dat plekken waar mensen elkaar ontmoeten, praten en warmte uitwisselen alle kansen moeten krijgen. Zeker zij die onze visie met hart en ziel ondersteunen. Twee mooie voorbeelden:

De Doktoog: wie leunt op deze tango dansvloer krijgt onbewust jaren zuiderse passie en zwoele geestdrift in de poriën. Wie dieper inzoomt merkt zelfs naaldhaksporen op. Ook de industriële recup lampen tikten we voor hen op de kop.
Café de Buffel: inrichting met nieuwe materialen. Bar in hout met retro rood polyester bovenblad. Ook de ijzeren opbergrekken zijn van onze hand.

Postkantoor

Analoge thuisfrontcommunicatie

Samen met het Lowlands festival werkten we een ludiek concept uit voor een postkantoor waar festivalgangers postkaartjes konden sturen met de hulp van 12 postbedienden. Hiervoor bouwden we een 20voet zeecontainer om, inclusief binneninrichting. Grote attractie en kers op de taart zijn de duivenmelkers die op het dak onverstoord hun ding doen.

Keep on trucking

Alles op wieltjes

Het Instituut gelooft in batmobiliteit. Daarom verzint het nieuwe levens voor trucks, camionetten en andere moedige voertuigen die ooit goederen van A naar B versluisden. Daarom rijdt het Kortrijkse OCMW nu rond met een klassebak van een gouden Mercedes, inclusief kruisgewelf gemaakt van graansilo. De keuken op wielen van sociaal innovatief centrum de Stuyverij kreeg een 220 V oven, ijskast, vriezer — zelfs een saladette. De ideeënbus van de Stad Gent werd dan weer letterlijk een bus die dienst doet als creatieve combi alias mobile office met koffietoog. Maar bedenkt u gerust nog wat helemaal anders.

Watervleugel

In opdracht van het Gentse stadsproject 123 piano.